četrtek, 6. september 2018

11. dan - Novo poglavje sage Belfast

Dragi bralci, ste pripravljeni na najbolj dramatični blog "ever" !?! Pred vami je blog, ki je bil napisan v manj kot dveh urah prepiranja o sami vsebini bloga in njegovi slovnični pravilnosti; danes smo namreč bili v tako imenovanem ZOO-ju, ki je bil bolj podoben prostočasni dejavnosti kot pa skrbništvu ogroženih in manj ogroženih živali.Po hitrem postopku opisovanja petih svoboščin živali v ujetništvu in človeški oskrbi smo z dvema vodičema prehodili stari del živalskega vrta. Le-ta je tukaj prenehal delovati v šestdesetih letih in se preselil malo višje. Bili smo nadvse zgroženi in šokirani nad minimalističnostjo takratnega življenjskega standarda živali oz. po naše ujetnikov takratne človeške družbe.


V novem delu ZOO-ja pa smo si ogledali nekaj pomembnejših živalskih vrst, o katerih nam je več povedala vodička. Ko nas je zapustila, smo si svobodno ogledali celoten živalski vrt.


Po pravici povedano smo bili vsi skupaj rahlo razočarani nad ogledom, Nejc pa je bil tako razočaran, da so njegovo pozornost pritegnile zalivalne cevi, ki so bile v ogradi pingvinov! Zmotila nas je predvsem slaba varnost živali pred ljudmi (manjše živali kot npr. surikate, prerijski psi ... ), pri karnivorih smo opazili  kompulzivne vedenjske motnje, ob ogradah živali pa je bila zaraščena vegetacija, ki je posledično vodila v slabšo vidljivost) ...

Po obisku ZOO-ja smo se ustavili v restavraciji, kjer smo poskusili njihovo lokalno jed: fish and chips. S taksijem smo odšli domov, kjer sta naša profesorica in Veronika "napadli" televizijo, medtem ko smo ostali malo "podkožno razmislili", zvečer pa smo odšli v večno mesto Antrim (po naše 😜)
Lp do prihodnjič vam želi ekipa, vedno željna avantur

Ni komentarjev:

Objavite komentar